Luvat ja lainsäädäntö

Luvan turbon asentamiseen saat Volvon maahantuojalta. Lupa lähetetään postiennakkona ja maksaa 61€ (kesäkuu 2003). Lupaan kannattaa pyytää maininta, että autoa saa virittää Volvon tehtaan sallimaan 220 hv:aan asti. Tähän ei sitten sovelleta enää mitään +20% sääntöä! Em. maininta mahdollistaa välijäähdyttimen asennuksen, vaikkei sitä aluksi asentaisikaan. Turbon asennuksen jälkeen on auto muutoskatsastettava ja mukaan em. lupa sekä tehotodistus ja mahdollinen päästömittaus.

Auton ahtamista suunnitellessa on hyvä pitää mielessä vallitsevat säädökset:

ennen 1.7.1987 käyttöönotetut ajoneuvot:

Katsastusta varten riittää normaali pakokaasupäästömittaus ja muutoskatsastustoimenpiteet.
Autoja koskee päästöjen osalta E-sääntö 15/03.

ennen vuotta 1992 käyttöönotetut ajoneuvot:

Päästöjen osalta autoja koskee sääntö E 15/04. Helpoin tapa on asentaa katalysaattori mikäli auto ei ole merkitty vähäpäästöiseksi. Ahtimen tai ahto-ilman jäähdyttimen asennuksen tai ahtimella varustetun moottorin muutoksen, esim. ns lastuvirityksen, jälkeen on moottorin teho selvitettävä tehomittauksella.

vuoden 1992 ja uudemmat ajoneuvot:

Turbon asentaminen vapaastihengittävään moottoriin on käytännössä mahdotonta. Asennus vaatii aina päästömittauksen (hinnat alk. 924.8€ alv 0%) ellei autoon asenneta mallisarjaan saatavissa olevaa alkuperäistä turbomoottoria apulaitteineen johon sen valmistajan edustajalta on saatava todistus E 15/04 päästönormien alittamisesta.

Lisäksi on otettava huomioon yleiset moottorinvaihtoa koskevat säädökset. Ilman erillistä lupaa moottorin teho ja paino ei saa ylittää yli 20% mallisarjan tehokkaimman moottorin arvoja ja ajoneuvo on muutettava jarrujen ja alustan osalta vastaamaan mallisarjan tehokkaimman version rakenteita.

Lähde: http://www.proturbo.fi/

Turbon saa asentaa, mutta auto on muutettava vastaamaan kaikilta liikenneturvallisuuteen vaikuttavilta osiltaan mallisarjan tehokkainta mallia. Moottorin tehon ei saa ylittää 20 % tehokkaamman mallin moottoritehoa
Auto on muutoskatsastettava sekä esitettävä tehomittaustodistus
Turbon asennus rinnastetaan moottorin vaihtoon
Välijäähdyttimen asennusta käsitellään muutoskatsastuksessa kuten moottorin vaihtoa. Muutoskatsastuksessa tulee tietää moottorin uusi teho, päästötaso, vertailumoottori. Huomioi myös mahdollinen lupa AKE:sta

Lähde: http://www.katsastajat.com/

Miten alkuun?

Parhaiten pääset alkuun ostamalla ajokuntoisen auton joka on varustettu Volvon omalla R-sport turbosarjalla. Näin varmistat että kaikki osat tulevat mukaan ja pystyt koeajamalla toteamaan laitteiden toiminnan. Autoja on aina silloin tällöin myynnissä Volvolandiassa tai keltaisessa pörssissä. 240-sarjan hinnat pyörivät 1 000 € molemmin puolin auton/turbon kunnosta riippuen.

Volvon R-sport Turbosarja sisältää suurin piirtein seuraavat osat:

Ahtopainemittarin

Huomaa ero alkuperäisen ruiskuturbon ja R-sport turbo -mittareiden välillä. R-sport kelt/pun raja lienee suurimmalla todennäköisyydellä 0,5 bar ja org. 0,7 bar.

ilmansuodattimen kotelon + imuputken
ahtimen + pakosarjan

Mitsu TDO14H-13C

paineputket
paineistetun Stromberg kaasuttimen + painekotelon
turbon virranjakajan (paksu alipainekello)

turbon bensapumppu

öljynpaineen haaroituskappale ahtimelle ja anturille
öljyn paineletku em. haaroituskappaleesta ahtimeen
paluuletku ahtimesta öljypohjaan
öljynsuodattimen alla oleva ryöstökappale lauhduttimelle

em. kappaleen ja öljynsuodattimen kiinnitystappi (pidempi kun normaali)

Tappi + irrotukseen käytetty 8€! mutteri.

lauhduttimen öljyletkut/putket sekä näiden tukiraudat, mm. laturin kiinnikkeisiin tuleva tuki
itse öljynlauhdutin
R-sport öljypohjan

On/Off paineventtiilin, toimintakaavio ohessa

Eroa tavallisiin osiin on ainakin virranjakajassa, jossa on eri tyyppinen painekello. Tämä toimii kaksisuuntaisesti; normaalisti alipaineella mutta myös ahdoilla myöhästyttämällä sytytystä nakutuksen estämiseksi. Bensapumppu on korkeatehoinen ja ahtopaineilla saadaan lisää bensanpainetta. On/Off paineventtiili nostaa hieman ahtoja 4 200 rpm. jälkeen. Mukava lisä ohituksissa.

Vanhempi B19/21/23 vs. B200/230

Suurin osa R-sport turbosarjoista on asennettu vanhempiin B19/21/23 vinokoneisiin. Jos turbotat tällä sarjalla uudempaa B2x3 konetta, niin muutamia asioita on syytä huomioida...

Puristuspaineet vs. Ahtopaineiden nosto

Ahtopaineita voi nostaa, mutta on syytä...

 

Välijäähdytin ja sen toimintaperiaate.

Välijäähdytin eli Intercooler