Amazon

Teksti ja oikeudet Suomen legendaarinen Volvo-kerho ry.

Amazonista piti tulla alun perin V8 -moottorilla varustettu auto Amerikan markkinoille, mutta toisin kuitenkin kävi. Amazon -nimitystä käytetään P120,P130 ja P220 -malleista. Alkuaikoina Amazonit olivat väritykseltään kaksivärisiä. 60-luvun alussa väritys kuitenkin muuttui yksiväriseksi ja samalla hävisi tietty hienostuneisuus. Tekniikaltaan Amazonit olivat paljolti PV444:n kaltaisia, ainoastaan raideleveyttä oli kasvatettu, jolloin koria voitiin leventää. Amazoneissa käytetyt B16 -moottorit esiteltiin -61. Ne olivat rakenteeltaan suuremmiksi porattuja B4B -moottoreita. Ensimmäisen 60-hevosvoimaisen mallin jälkeen esiteltiin Sport -malli, josta Su-kaksoiskaasuttimien ansiosta irtosi 85 hevosvoimaa. Seuraavat versiot olivat Amazon 122S Sport, 90 hevosvoimaa (SU:t) ja P121, 75 hevosvoimaa. Alun perin Amazoneissa käytettiin tuttua kolmelovista laatikkoa, mutta myöhemmin mallia sai myös nelivaihteisena, ylivaihteella varustettuna tai jopa automaattina. Amazonissa oli jo alun perin vakiona kiinnityskohdat kasipisteturvaväille ja vuodesta -59 maailman ensimmäinen malli PV544:n ohella, jossa oli jo tehtaalla asennettuna komipistevyöt. Suurimmat muutokset mallin historiassa olivat B16 korvaamien B18 -moottorilla, 6-voltin sähköjärjestelmän muuttaminen 12 volttiseksi ja vaihdelaatikkojen kehittyminen.

P130 oli kaksiovinen malli, joka esiteltiin 60-luvun alussa. Amazon Favorit suunniteltiin hintaan tuijottavia asiakkaita varten. Parhaiten Amazon Favoritin tunnistaa takaikkunoita kiertävästä kumilistasta. Favorittia sai vain mustana tai valkoisena ja vaihteitakin oli vain kolme. Urheilullinen Amazon GT esiteltiin vuonna -66. P1800S -mallin moottorilla varustetussa Amazonissa oli kaksoisajovalot ja kattavampi mittaristo mm. kierroslukumittari.

Vuonna -62 esiteltiin Amazon Kombi (P220). Kombi oli farmarimalli, jonka takaluukku oli Amerikan mallien tapaan kaksiosainen. P220 voidaan pitää ensimmäisenä ylellisenä Volvon farmariautoista.