Ruostevaurioiden hitsaaminen

Hitsaaminen on ammattilaisten hommaa, mutta itsekin voi tehdä jos on pelit ja vehkeet. Ja vielä jos hitsausjäljen ei tarvitse olla viimeisen päälle tasasta saumaa, niin kannattaa kokeilla. Itse en ollut aikaisemmin hitsannut sähköllä eli MIGillä, joten jälki ei ollut mitään silmiä hivelevää, mutta kestävää kuitenkin. Piti olla vain yksi reikä pohjassa kuskin jalkatilan alapuolella, mutta totuus olikin sitten paljon karumpi.

Peltiä haettiin Herttoniemen Starkista 1 m x 2 m, kun vähempää ei ollut tarjolla. Noh ei hintakaan päätä huimannut (26€). Hitsaus lankaa taas saatiin Herttoniemen K-raudasta (23€). Kyseessä kun oli tuollainen pienempi kela. Muita kustannuksia ei sitten ollutkaan. Aluksi harjoiteltiin sauman hitsaamista leikkaamalla pari palaa peltiä ja hitsaamalla niitä kiinni toisiinsa. Se kyllä onnistui hyvin, mutta auton alla makaaminen ja hitsaaminen onkin jo toinen juttu.

Roskaa riittää, nämä kuskin jalkatilasta. Vanha "bitumimatto" oli haurastunut ja lähti kärsin paloina irti.

Läpiruostumista paikassa johon kura, hiekka, suola, ym. lentää suoraan etupyörästä. Tämä kohta oli myös se jota ei aikaisemmin oltu hitsattu, etu ja takapuolelta kylläkin. Vanhat massat ja irtonaiset ruosteet on ensiksi poistettava pohjasta. Auton oma pelti on saatava näkyviin, jotta päästään hitsaamaan. Sitten leikataan peltisaksilla sopivat palat pellistä ja ei kun hitsaamaan. Kannattaa suojata hiukset, käyttää tietty hitsausmaskia ja hanskoja. Se on todella mielekästä touhua maata auton alla kipinöiden sadellessa päälle. Heh, sainpa kerran haalarin hihankin kytemään...

Ennen ja jälkeen hitsauksen. Palkkiin leikattiin suora pelti ja poralla tehtiin uusi vesireikä. Lopuksi massat päälle

Alku on lähes aina lohduttoman näköinen

Nyt jo helpottaa

Ruosteenesto- ja automaalilla jo paremman näköistä

Valmista tuli!