Tehomittaus ja muutoskatsastus

Farkun konepellin alla oli siis tapahtunut paljon muutoksia ja kun kaikki oli todettu toimivaksi, niin tehtiin aikanaan lain vaatima muutoskatsastus. Näinä EU:n päivinä vapaastihengittävän muutoskatsastus ahdetuksi ei enää ole (välttämättä) mikään läpihuutojuttu. Pakokaasujen päästörajat tiukentuvat eri vuosimallien mukaan, kiristyen uudempia malleja kohti mennessä. Tässä tapauksessa kerättiin tarkoituksella vaikeuksia FT-projektin päätteeksi, kun ylitettiin 150 hv:n tehoraja. Tämän tehorajan jälkeen piti todistaa kaikki sen vaatimat muutokset. Näin farkusta saatiin viimeisen päälle lain mukainen yhdistelmä.

Aloitetaan vaikka tehomittauksesta. Tällä kertaa käytiin vaihtelun vuoksi mittaamassa tehot Tuning World Oy:ssä Veikkolassa.

Aika varattiin etukäteen ja paikat olivat valmiina perille saavuttaessa. Auto saman tien talliin sisään ja tehomittaukset voitiin aloittaa. Aluksi käännettiin ahtimen tangosta melkein kaikki mitä löytyi ja ahtopaineet saatiin nousemaan 0,8 - 0,9 bar tienoille. Näillä ahdoilla saatiin maagiset 200/300 rajat ylitettyä eli hv/nm suhde. B19FT-moottori nimittäin luovutti kunnioitettavat 206 hv ja 315 nm teholukemat! Ei hassumpi päätös 100 hv B200K -> B19FT IC projektille. Täytyy vissiin tarjota Tomille toinenkin huurteinen seuraavassa Volvo-aiheisessa tapahtumassa törmätessämme;). Omalle autollesi voit saada apua ottamalla yhteyttä Oksanen Tuning:iin.

Koska kyse on kuitenkin käyttöautosta, jolta vaaditaan käyttömukavuutta ja kestävyyttä niin ahtopaineet tiputettiin takaisin 0,5 bar:iin (167 hv / 250 nm) ja joilla auto myös muutoskatsastettiin sekä ajetaan jatkossa laillisesti tieliikenteessä. "Turboruuvi" asennettiin ratapäivien käyttöä varten, jolloin suljetulla radalla voidaan ajaa huoletta millaisilla ahdoilla tahansa; koneen kestävyyden kustannuksilla kylläkin...

167/250 vs. 206/315

Muutoskatsastus

Muutoskatsastus ei olisi todellakaan onnistunut ilman mitään perusteluita ja lupalappuja tai todistuksia. Muutoskatsastus aloitettiin Helsingissä eräältä nimeltä mainitsemattomalta katsastusasemalta, jonka palvelu oli todellinen riman alitus. Katsastusmieheltä kun käytiin kysymässä mitä tarvitaan Volvo 240 muutoskatsastukseen ahdetulle moottorille, vastaukseksi saatiin "soita palvelunumeroon", ne kertovat mitä todistuksia pitää olla mukana!?!? Eikös konttorilla jos missään pitäisi tietää miten muutoskatsastus onnistuu!? Olisiko pitänyt mennä hetken päästä takaisin ja sanoa: "kerrottiin, että alle 200 hv. onnistuu ilman mitään lupalappua"...

Noh, tästä ei häkellytty, Helsingissä kun riittää näitä katsastusasemia. Omia euroja ei laiteta senttiäkään mihinkään palvelunumeroihin, kun ne pitää saada tietoon suoraan katsastusasemaltakin. Seuraavaksi ajettiin Herttoniemen katsastusasemalle (nyt voi jo nimenkin mainita) ja mietittiin, että mitähän täällä tuumattaisiin Volvon ahdetusta muutoskatsastuksesta. Palvelu oli heti asiallista ja sangen asiantuntevaa. Prosessi aloitettiin samalla tavoin kyselemällä mitä tarvitaan em. muutoskatsastukseen. Kerrottiin heti, että tehotodistus ainakin ja lisäksi esim. vastaavan tehtaan Turbo-mallin moottorin todistus tehoista tai jokin muu lupalappu. Lisäksi tarvitaan katsastusaseman arkistoon todistus, mistä uusi turbo-versio on saatu, ettei ole ihan omassa pajassa sentään kyhätty. Viimeksi mainittu oli helppoa kun oli kopiot luovuttaja-auton rekisteriotteesta ja turbomaininnasta.

Muutoskatsastus on muutenkin luku sinänsä. Muutoskatsastuksiin on oikeutettu vain aiheeseen (lisä)koulutetut auto- eli katsastusinsinöörit. "Tavalliset" vuosikatsastuksia suorittavat katsastusmiehet evät siis saa suorittaa muutoskatsastuksia. Nykyään ulkomailta tuotetut tuontiautot kuormittavat entisestään muutoskatsastuksiin oikeutettuja katsastusinsinöörejä, joten ei ole ihme jos hampaita välillä hieman kiristellään...

Itse muutoskatsastus

Heti alkuun voi unohtaa kaikki eri foorumien "mutu" kirjoitukset, että meni heittämällä läpi. "Sanoin vain katsastusmiehelle, että asennettiin solmu moottorin kylkeen ja pisti nimen paperiin". Ei, ei  hyvät naiset ja herrat sekä arvon vieraat. OIKEA käytännön tapahtuma on aivan toisenlainen sekä arkisen karu toimenpide. Vääntö ylitti tässä tapauksessa normaalin 218 nm, joten jouduttiin viimeiseen 220/275 teholuokkaan (tuuletetut jarrut sekä 1031 perä).

Homma lähti siis alkuun kertaamalla paperit ja värväämällä muutoskatsastuksiin oikeutettu insinööris-mies paikalle. Auto halliin ja homma voi alkaa. Ensiksi tutkittiin Volvon lupalappua kuin piru raamattua; luojan kiitos se oli tullut hankittua! Kaikkein helpoimmalla olisi päästy, jos olisi "huijattu" tehot alle 150/218 lukemiin. Tähän ei tosin haluttu lähteä, joten mentiin lain pykälien mukaan pitkällä kaavalla. Volvon lupalapussa on maininta jarruista, iskareista, renkaista sekä perästä. Miten todistaa kaikki em. lupalapun mukaisiksi?

Tässä tapauksessa tehtiin aluksi normaali mittaus jarruille. Tämän jälkeen tarkastettiin, että ne olivat tuuletetut. Sitten Volvon ref. numeroiden mukaan ja Girlingin luettelosta saatujen tietojen pohjalta jarrulaikan halkaisija piti olla tietyn kokoinen. Nyt ei pysty muistamaan mittoja, sillä oli sen verran herkkä tapahtuma päällä, mutta kyllä mittanauha viuhui etu- ja takalaikkojen tiimoilla ahkerasti ja lopulta hyväksytysti.

Seuraavaksi oli vuorossa tämä uudehko iskaritesti, mikä kuuluu nykyään vuosikatsastukseenkin. Todettiin vain, että jos tämä on ok, niin lupalapun pykälä tulee täytettyä. HR-luokan (kesä)renkaat oli asianmukaisesti alla, joten viimeiseksi jäi perän toteaminen. Noh, sitähän ei voi muulla todistaa kuin tuolla 1,3l öljymäärällä, joten sana sanaa vastaan. Farkussa on kyseinen 1031 perä alla ja se ei ollut mikään kynnyskysymys muutoskatsastukselle. Lopuksi vielä päästömittaus ja kun sekin näytti vihreää valoa, niin kuultiin nuo maagiset sanat: "Kyllä tämä voidaan hyväksyä". JES, JES, JES!!!!!

Lopuksi oli paperisodan vuoro ja sanamuotojen raapustaminen rekisteriotteeseen. Paljon tulee tekstiä nykyään verrattuna aikanaan kultaisella 80-luvulla tapahtuneisiin lausuntoihin. Vai mitä sanotte, jos rekisteriotteessa lukisi vain: "Alkuperäinen R-sport turboahdinsarja no: 1234567" tai pelkästään "Turboahdettu moottori". Nämähän mahdollistavat melkein mitä moottorin muutoksia tahansa, ilman sen kummempia muutoskatsastuksia.

Tarkkoja siis ollaan tänä päivänä ja otteeseen tuli merkinnät tehosta, ruiskusta, ahtimesta, koneesta (b19), ahtopaineesta sekä muutosprosentit. Jotain hyvää sentään myöskin. Pienen vihjailun päätteeksi saatiin merkintä VÄLIJÄÄHDYTTIMESTÄ! Välijäähdytinhän rinnastetaan muutoskatsastuksen piiriin ja Volvo ei anna lausuntoa kyseisestä laitoksesta. Jos selailet vanhaa lisävarusteluetteloa 80-luvulta niin siellä lukee 240 välijäähdyttimestä, että "ei katukäyttöön". Nyt on turha enää selittää, että se olisi myöhemmin asennettu tähän autoon kun lukee mustaa valkoisella. Jotain harvinaisempaa saatiin sentään aikaiseksi ja maksimi teholuokkakin kehiin eli  220/275, JES!

Välijäähdytin eli Intercooler ja kaikki ;)!

10.3 2004 farkku käväisi vuosikatsastuksessa ja heitättämällä läpi! Tarinaa riitti katsastusmiehen kanssa sen verran pitään, että meinasi katsastusjono venähtää pahemman kerran...

Yhteystietoja

Tuning World Oy

Lamminpääntie 38
02880 Veikkola
Puh. 0500- 707493
Fax. 09- 2565212
 

Herttoniemen Autokatsastus Oy

Sahaajankatu 52, 00880 Helsinki
Puh. 759 1167
Fax. 759 1958

http://www.hakus.fi/index.html

 

Aleksis Kiven kadun katsastusasema

Aleksis Kiven katu 17, 00510 Helsinki
Ma - To 08.00 - 18.00
Pe 08.00 - 16.00
La 09.00 - 13.00
Vaihde puh. 0204 88 3590
Kuljettajantutkinnot puh. 0204 88 3595
Faksi 0204 88 3591

Hki-Aleksis Kiven kadun kats.asema

 Copyright © 2004 [Tonit.org]. All rights reserved.